Subsidie voor zowel kunsteducatie en kleinschalige podiumkunst

24-3-2021 mensen dansen op podium

Stichting Overleg Arbeidsvoorwaarden Kunsteducatie stelde afgelopen zomer budget beschikbaar om kunsteducatie instellingen te stimuleren om creatief om te gaan met lessen. Daarnaast heeft het Fonds Podiumkunsten aan 100 projecten subsidie toegekend voor kleinschalige live-ervaringen.

Innovatiebudget OAK helpt sector kunsteducatie in tijden van corona

Met de corona-omstandigheden staat de kunst- en cultuursector op zijn kop. Lesgeven op fysieke locatie is niet langer de norm en wat betekent dit voor muziek, dans- en theaterlessen? Dat is een vraag waar kunsteducatie-instellingen het afgelopen jaar noodgedwongen mee aan de slag gingen. Om de creativiteit die nu loskomt verder te stimuleren, heeft de Stichting Overleg Arbeidsvoorwaarden Kunsteducatie (OAK) afgelopen zomer het innovatiebudget beschikbaar gesteld.

100 toekenningen Balkonscènes

Het Fonds Podiumkunsten kende aan 100 projecten subsidie toe binnen de regeling Balkonscènes. Dit is de 4e en tevens de laatste reeks toekenningen van de ronde die in januari 2021 geopend was. In februari 2021 maakte het fonds de 1e, 2e en 3e reeks bekend. Met Balkonscènes ondersteunt het Fonds Podiumkunsten initiatieven die kleinschalige live-ervaringen binnen de huidige beperkingen toch mogelijk maken. De regeling is vooral gericht op individuele podiumkunstenaars zoals regisseurs, acteurs, choreografen, dansers, musici maar ook muziek- en theaterauteurs. Het is belangrijk dat het werk uitgevoerd kan worden binnen de mogelijkheden van de coronamaatregelen; de veiligheid van zowel uitvoerenden als publiek staat hierbij voorop.

Terug naar nieuwsoverzicht