Wisselende berichten uit de culturele sector

21-6-2021

De culturele sector mag langzaam weer van het slot. Maar dat betekent niet dat alle geleden schade van de afgelopen periode verdwenen is. Het betekent ook niet dat alles nu ineens ‘normaal’ is. Er verschenen inIn de media staan ook wisselende berichten uit de culturele sector.

Festivals en optredens

Er zijn mooie berichten over festivals en optredens die de komende periode weer plaats gaan vinden. Zo is er in juli het terrassenfestival op het Muziekkoepelterrein. weer plaatsvinden in juli. Ook Rabo On Stage en, hét Open Podium van de Achterhoek gaan weer van start. Het vele malen grotere evenement in de achterhoek, de Zwarte Cross, is echter wederom afgelast. Er wordt wel een kleinschaliger festival zonder camping georganiseerd waar op 25, 26 en 27 september 2021 zo’n 20.000 bezoekers welkom zijn.

Musea

Ook de musea mogen weer open en dat is voor veel eigenaren, medewerkers en vrijwilligers iets waar ze al heel lang naar uitkijken. Maar niet alle vrijwilligers keren terug op het hun oude honkplek terug. Dit is een groot zorgenpunt voor de sector.

Zorgen over de rest van de sector

In de rest van de culturele sector zijn er ook nog veel zorgen. Zo maakt de Tweede Kamer zich veel zorgen om de situatie van zzp’ers in de culturele sector en vraagt VNPF aandacht voor de positie van poppodia en popmusici.

Terug naar nieuwsoverzicht