Gelderse ontwikkelingen op gebied van Sport

30-3-2021

Ook in Gelderland zijn op sportgebied veel initiatieven gaande. Zo worden er alternatieven bedacht voor evenementen en wordt er gewerkt aan een denktank corona & sport.

Rode Kruis Bloesemtocht

De 28e editie van de Rode Kruis Bloesemtocht (17 april 2021) gaat niet door. De organisatie heeft een alternatief bedacht in de vorm van de rode Kruis Bloesemmaand (april). Deelnemers kunnen hun eigen afstanden lopen langs de bloesem in hun omgeving. Er zijn winacties en natuurlijk de mogelijkheid om te doneren. Dit jaar wordt geld opgehaald tegen de eenzaamheid van ouderen in Nederland. 

Lente Loopchallenge

Stichting Zevenheuvelenloop organiseert de Lente Loopchallenge. Een trainingstraject van 9 weken met op zondag 16 mei 2021 een afsluiter van 5 km, 10 km of 15 km. Deelnemers lopen op 16 mei 2021 in hun eigen omgeving op een eigen parcours.

Provincie Gelderland roept partners van het sportakkoord op om mee te doen aan een op te richten denktank corona & sport. In Gelderland is veel kennis én creativiteit aanwezig om met de huidige situatie om te gaan. Hoe organiseer je bijvoorbeeld een coronaproof evenement? En hoe bezorg je kinderen toch actieve Koningsdagspelen als de scholen dicht zijn? Komende periode zal de denktank verder ontwikkeld worden.

COVID-project Sportpark Zuidflank Rheden

In 2019 heeft Sportpark Zuidflank Rheden subsidie ontvangen om zich te ontwikkelen tot Open Clubs en Vitaal Sportpark. Van deze subsidie is nu een COVID-project gestart, om kinderen na schooltijd te laten sporten en bewegen.

De lessen worden verzorgd door studenten sport en bewegen van het Astrum College. Het project is half februari 2021 gestart en wordt in ieder geval voortgezet tot de zomer. Ieder kind uit de klas mag meedoen en het aanbod is gratis. 

Terug naar nieuwsoverzicht